تاریخچه قهوه ترک
ریشه نامگذاری قهوه ترک:
در مورد تاریخچه قهوه ترک، فرهنگنویسان عرب میگویند واژهٔ قهوه در اصل نام نوعی شراب بوده که بعدها نام این نوشیدنی شده است. همچنین میگویند ریشه ی این واژه، فعلِ «قها» بهمعنی بیاشتها بودن است.
والی وقت یمن اوزدمیر پاشا (ozdemer pasa)، این نوشیدنی را با خود به استانبول برد و با روش های جدیدی که در پخت قهوه در استانبول به کار برده شد نام قهوه ترک را بخود گرفت.
قهوه ترک کم کم در بین مردم جا باز کرده و باعث بوجود آمدن قهوه خانه های فراوان در سطح شهر شد.
این نوشیدنی که برای اولین بار با جوشاندن میوه قهوه در شبه جزیره عربستان به دست آمد، با این روش نوین تهیه و پخت و پز، طعم اصلی خود را به دست آورد.
در بیانی دیگر از تاریخچه قهوه ترک، این واژه از راه زبان ترکی به زبانهای اروپایی راه یافته است.
چندین دلیل دیگر برای نامگذاری قهوه آورده شده است.
یکی از مشهورترینهای آن این است که این واژه از یک زبان اتیوپیایی یا یک زبان آفریقایی دیگر گرفته شده باشد و در اصل نام منطقهای به نام کفا در جنوب غربی اتیوپی بودهاست.
گمان میرود که گیاه قهوه در ابتدا آن جا یافت شده، در ضمن مردم آن منطقه به این گیاه بون میگویند.
در مدتی کوتاه، به لطف تجار و مسافرانی که به استانبول و عثمانی سفر کرده بودند، طعم و شهرت قهوه ترکی اروپا و سپس کل جهان را فرا گرفت.
در سال 2013 فرهنگ و سنت قهوه ترک در فهرست میراث فرهنگی نا مشهود یونسکو قرار گرفت.
نحوه آماده سازی حرفه ای قهوه ترک:
قهوهٔ ترک معمولاً با استفاده از قهوهجوش و دستگاه گرمازا آماده و در فنجان سرو میشود.
مواد لازم برای تهیهٔ آن شامل قهوهٔ کاملاً پودر شده، آب سرد و در صورت نیاز شکر است.
جنس قهوهجوش عموما از مس ساخته است و دستهای چوبی دارد، با این وجود از دیگر فلزات همچون آلومینیم به همراه پوششی نچسب نیز برای ساخت جذوه استفاده می شود.
اندازهٔ قهوهجوش متناسب با مجموع حجم فنجانهای مورد استفاده انتخاب می شود زیرا اگر قهوهجوش بزرگ باشد، اکثر کف حاصل به دیوارهٔ داخلی قهوهجوش خواهد چسبد.
برای جوشاندن قهوه از حرارت نسبتاً کم استفاده میشود تا قهوه فوراً به جوش نیاید و دانههای قهوه به اندازهٔ کافی در آب داغ بمانند تا مزه خود را پس بدهند.
زیاد جوشاندن قهوه باعث میشود که قهوه مزه نامطبوع سوختگی یا جوشیدگی به خود بگیرد. به ازای هر فنجان آب (به ازای هر نفر)، بین یک تا دو قاشق چایخوری قهوه نیاز است.
قهوه و شکر به میزانی که مورد دلخواه باشد را تا زمانی که قهوه کاملاً درون آب فرورود و شکر حل شود باید هم زد.
زمانی که قهوه به جوش آمد، هم زدن را باید متوقف کرد تا کف قهوه از بین نرود. یک راه برای به دست آمدن ضخیم ترین لایهٔ کف، ریختن قهوه به آرامی و بالابردن قهوهجوش حین قهوه ریختن است.
در نهایت قهوه ترک در حالی که بسیار داغ است همراه با یک لیوان آب سرد سرو میشود تا طعم قهوه در دهان بهتر حس شود.
برای سفارش محصولات مورد نظر به سایت رسمی ما، کافی تو مراجعه فرمایید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه خود را ارسال نمایید