تاریخچه قهوه ترک
قهوه عربی شده ی واژه کفا یا کافا است.که در اصل نام منطقه و شهری در جنوب غربی اتیوپی است.
که گیاه قهوه در ابتدا در آنجا یافت شدهاست.
فرهنگنویسان عرب میگویند واژهٔ قهوه در اصل نام نوعی شراب بودهاست.
که بعدها نام این نوشیدنی شده است.
همچنین میگویند ریشه ی این واژه، فعلِ «قها» (تلفظ: qahā) بهمعنی بیاشتها بودن است.
زیرا در گذشته تصور بر این بود که این مایع باعث بیاشتهایی میشود.
والی وقت یمن اوزدمیر پاشا(ozdemer pasa) که علاقه فراوانی به این نوشیدنی پیدا کرده بود.
این نوشیدنی را با خود به استانبول برد وبا روش های جدیدی که در پخت قهوه در استانبول به کار برده شد نام قهوه ترک را بخود گرفت.
قهوه ترک کم کم در بین مردم جا باز کرده و باعث بوجود آمدن قهوه خانه های فراوان در سطح شهر شد.
این نوشیدنی که برای اولین بار با جوشاندن میوه قهوه در شبه جزیره عربستان به دست آمد.
با این روش نوین تهیه و پخت و پز ، طعم اصلی خود را به دست آورد.
این واژه همچنین از راه زبان ترکی به زبانهای اروپایی راه یافتهاست.
چندین دلیل دیگر برای نامگذاری قهوه آورده شده است.
یکی از مشهورترینهای آن این است که این واژه از یک زبان اتیوپیایی یا یک زبان آفریقایی دیگر گرفته شده باشد و در اصل نام منطقهای به نام کفا در جنوب غربی اتیوپی بودهاست.
گمان میرود که گیاه قهوه در ابتدا آن جا یافت شده، در ضمن مردم آن منطقه به این گیاه بون میگویند.
در مدتی کوتاه ، به لطف تجار و مسافرانی که به استانبول و عثمانی سفر کرده بودند ، طعم و شهرت قهوه ترکی اروپا و سپس کل جهان را فرا گرفت.
در سال 2013 فرهنگ و سنت قهوه ترک در فهرست میراث فرهنگی نا مشهود یونسکو قرار گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه خود را ارسال نمایید